nieuws

Hotelpersoneel leert impregneren

Horeca

Acht medewerkers van de Hotels van Oranje in Noordwijk hebben onlangs een cursus impregneren gevolgd. Daardoor ziet de brandweer Noordwijk af van de eis dat het impregneren moet geschieden door een extern bureau.

Technical manager van de Oranje Hotels Jan Groenewoud: ‘We zijn nu bevoegd om zelf vlamvertragende middelen aan te brengen. Voorwaarden zijn dat de cursus jaarlijks wordt herhaald en dat het hotel nauwkeurig bijhoudt wat we doen en hoeveel impregneermiddel we gebruiken.’
De cursus duurde een middag en werd verzorgd door het bedrijf Magma in Capelle a/d IJssel. De deelnemers kregen een certificaat uitgereikt. Een vertegenwoordiger van de Brandweer Noordwijk was bij de middag aanwezig.
Volgens Groenewoud is de verplichting om alleen externe bureaus materiaal te laten impregeneren voor een groot hotel onwerkbaar. ‘Dat gaat ten koste van de flexibiliteit. In een paar uur tijd wordt een congresruimte omgebouwd tot feestruimte. Het impregneren móet je dan wel zelf uitvoeren, want je kunt die variabele werkzaamheden niet plannen met een extern bureau.’
Ook Groenewoud merkt dat de brandweer na de ramp in Volendam strenger is gaan controleren. De technical manager impregneerde in het verleden de spullen ook zelf. Maar toen was er van controle door de brandweer geen sprake.

Reageer op dit artikel