nieuws

Importverbod Brits vlees treft horeca niet

Horeca

De Nederlandse horecagrossiers ondervinden nauwelijks gevolgen van het importverbod op Brits vlees, zo blijkt uit een door Misset Horeca gehouden belronde onder een aantal vleesleveranciers.

De meeste groothandels hebben nauwelijks Brits vlees in hun assortiment. Grossiers en horecaondernemers die op dit moment wel Brits vlees in voorraad hebben, kunnen dat zonder problemen verkopen, aldus Willem Egels van de Rijksdienst voor de keuring van Vee, Vlees en Eieren. ‘Mond- en klauwzeer is niet gevaarlijk voor de mens’, aldus Egels. Het exportverbod voor Brits vlees is slechts bedoeld om uitbreiding van de ziekte naar Nederland te voorkomen, legt Egels uit.
Jan Kraakman, inkoper van vlees bij horecagrossier VEN in Diemen, laat weten dat er geen enkele reden tot paniek is. Bij VEN hebben ze rundvlees uit Wales in het assortiment. Tot eind deze week is dit vlees nog voorradig. Daarna is VEN vanwege het importverbod gedwongen om over te schakelen op een alternatief: Iers rundvlees.

Reageer op dit artikel