nieuws

Justitie legt Van der Valk beperkingen op

Horeca

Justitie heeft de 60-jarige Nico van der Valk uit Nederasselt die sinds donderdag op verdenking van moord of doodslag op zijn vrouw Corrie vastzit, beperkingen opgelegd. De verdachte mag alleen met zijn raadsman contact hebben en is verder afgesloten van de buitenwereld in een cel in het Arnhemse politiebureau. Dat heeft M. Moszkowicz uit Maastricht, de raadsman van Nico van der Valk, maandagmorgen gezegd.

Volgens Moszkowicz werpt zijn cliënt alle beschuldigingen ‘verre van zich’. ‘Hij heeft een blanco strafblad en weet beslist niet waarom politie en justitie hem verdenken’, aldus de raadsman. ‘Er is geen enkele reden voor beperkende maatregelen.’
Justitie kan beperkingen opleggen als het vermoeden bestaat dat een verdachte criminele contacten met de buitenwereld probeert te onderhouden. Door de isolatie komt een verdachte meestal zwaar onder druk te staan.
Moszkowicz dient maandag bezwaar in tegen de beperkingen die justitie heeft opgelegd en tegen het vasthouden van zijn cliënt. Volgens de advocaat is Nico van der Valk nog niet aan de rechter-commissaris voorgeleid. Dat moet uiterlijk dinsdag gebeuren, anders moet de politie hem laten gaan.

Slecht aan toe
Corrie van der Valk-Kock (58) verdween op 7 januari. Haar man, lid van de bekende horecafamilie, was de laatste die haar sprak. Het echtpaar heeft zes kinderen, die er volgens Moszkowicz slecht aan toe zijn nu hun moeder vermist is en hun vader verdacht wordt van moord.
De politie is sinds eind januari met man en macht naar Corrie van der Valk op zoek. Het is niet bekend waarom haar echtgenoot vorige week donderdag is opgepakt. Omdat de verdachte in beperking zit, mag zijn advocaat daar inhoudelijk ook niets over zeggen. De politie heeft voor zover bekend nog steeds geen stoffelijk overschot van de Nederasseltse vrouw gevonden, dus staat het ook nog niet onomstotelijk vast dat zij is vermoord.

Reageer op dit artikel