nieuws

KHN: overleg restaurants over alternatief menu

Horeca

Restaurant- en hotelhouders die volgende week groepsdiners verzorgen, moeten zo snel mogelijk overleggen met hun klanten over een alternatief menu. Dat adviseert brancheorganisatie Koninklijk Horeca Nederland aan haar leden. Door het vervoersverbod in verband met mond- en klauwzeer kan er over een week een schaarste aan vlees ontstaan.

‘Op dit moment is er nog voldoende vlees in voorraad, maar over een week kunnen er leveringsproblemen ontstaan’, aldus een woordvoerster van ‘Koninklijk Horeca Nederland. Restaurateurs en hoteliers moeten volgens haar tijdig contact opnemen met klanten die hebben gereserveerd voor een bruilofts- of zakendiner en al afspraken hebben gemaakt over het menu. Dit om problemen en klachten te voorkomen.

Vegetarische gerechten’
Hier is sprake van overmacht en iedereen heeft daar begrip voor, maar het is wel zaak om tijdig te kijken naar alternatieven voor het vlees op de kaart’, aldus de woordvoerster. ‘Die alternatieven zijn er volop, zoals vis, kip en vegetarische gerechten. Maar het is wel goed om vooraf te overleggen met gasten of ze liever iets duurders of iets goedkopers willen.’
Restaurantketen Van der Valk zegt de komende tijd eventueel overleg te gaan voeren met feestende gezelschappen. Voor de reguliere gasten ontstaan de komende weken geen vleesproblemen, zo stelt een woordvoerster van het concern. ‘Wij halen ons vlees uit Zuid-Amerika. Gelukkig niet uit Argentinië, waar nu ook MKZ is geconstateerd, maar vooral uit Brazilië. Bovendien hebben we nog meer dan voldoende voorraad voor onze gasten.’

Reageer op dit artikel