nieuws

Klaar voor asperges

Horeca

De aspergetelers in Nederland hopen eind maart de eerste asperges van Nederlandse bodem te steken.

Voorafgaand aan het oogstseizoen is het een traditie om de aspergevelden te ‘wijden’. Dat gebeurde onlangs ook in het Drentse Drouwenerveen. Een sproeivliegtuig kwam daar de aspergevelden met witte wijn besproeien. ‘Dat ritueel moet de groei van asperges opwekken’, vertelt Rinus van der Zedde van hotel Biezen in Borger. Samen met een negental horecaondernemers en vijftien Drentse telers organiseerde hij het evenement.
Sinds kort leveren de vijftien Drentse aspergeverbouwers hun producten aan The Greenery International. Voorheen was veiling Zuid Oost Nederland (ZON) in Grubbenvorst hun afnemer. Een ZON-woordvoerster zegt dat het ‘witte goud’ vanaf de derde week van april verkrijgbaar is bij de horecagroothandels.

Reageer op dit artikel