nieuws

KLM schrapt vlees van vliegmenu

Horeca

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft de maaltijden voor de passagiers aangepast. Rund-, varkens- en lamsvlees zijn van het menu gehaald. Niet omdat het niet meer mag, maar omdat reizigers het vlees als gevolg van de uitbraak van mond- en klauwzeer ‘niet meer waarderen’, aldus een woordvoerder dinsdag.

Gevogelte, vis en vegetarisch voeren nu de menulijst aan op de vliegreizen. De KLM heeft op eigen initiatief ook het vervoer van dieren en dierproducten als eieren, zuivel, vlees en embryo’s stilgelegd. ‘We zijn aan de veilige kant gaan zitten. Elk risico om het MKZ-virus binnen te halen, willen we vermelden.’
De maatregelen kosten de KLM een hoop geld. ‘Het niet vervoeren van dieren en dierproducten betekent wekelijks een tot twee miljoen gulden minder inkomsten. Maar dat moet dan maar.’ Het aanpassen van de maaltijden levert vooral veel extra werk op. Er moeten nu dagelijks tienduizenden aangepaste maaltijden door de lucht.

Reageer op dit artikel