nieuws

Koken met braakhekke

Horeca

Kookles van Joop Braakhekke. Dat was de prijs voor de tien winnaars van de wedstrijdactie rond de Vins de Pays.

Zij kregen hun lessen van Nederlands nationale lekkerbek bij La Cuisine Française in Amsterdam.Om de opmars van de Vins de Pays in Nederland te onderstrepen, organiseerde Sopexa Nederland in het najaar van 2000 een consumentenactie. Via de landelijke media nodigde Braakhekke wijnliefhebbers uit Vins de Pays te proeven en hun smaakbeleving te beschrijven op de speciaal hiervoor ontworpen website www.lekkerewijn.nl. De tien origineelste beschrijvingen kwamen in aanmerking voor de exclusieve kooksessie met Joop Braakhekke.
De Vins de Pays zijn tafelwijnen met een geografische herkomst die onder zeer strenge voorwaarden worden geproduceerd, geselecteerd en gecontroleerd. Ze worden gemaakt op basis van wijnen uit slechts één streek in Frankrijk. In Nederland is de afzet van de Vins de Pays in de eerste maanden van 2000 met maar liefst 23 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 1999, zo bleek uit recente cijfers.

Reageer op dit artikel