nieuws

Kookboek tegen opvliegers

Horeca

Voedingsdeskundige en psychologe dr. Marilyn Glenville uit Groot Brittannië schreef een kookboek voor vrouwen in de menopauze.

Marilyn Glenville is toonaangevend in eigen land. Ze heeft een radioprogramma en schreef het boek ‘Een natuurlijk alternatief bij klachten in de menopauze’. Om problemen als gewrichtspijnen, stemmingswisselingen, gewichtstoename en opvliegers het hoofd te bieden kiest ze voor een natuurlijke benadering. Met de gerechten hoeven vrouwen in de menopauze nooit meer naar buiten te vluchten wegens een opvlieger. Het blijft hooguit bij wat zweten boven de pannen.

Heilzaam
In het kookboek stelt ze vooral fyto-oestrogeenrijke recepten samen. Deze natuurlijk stof die een hormoongelijkend effect heeft, komt voor in bijna alle groenten, vruchten en granen. Maar vooral de isoflavonen, een van de fyto-oestrogenen, zijn heilzaam. De stof komt veel voor in Indiase en Japanse gerechten. Daar vertonen vrouwen minimale menopauzeverschijnselen, weet Glenville.
Maar ook gewoon lijnzaad, zeewier en kruisbloemige groenten als kool en broccoli kunnen ‘wonderen’ verrichten tijdens de menopauze. Bij alle recepten wordt in het boek duidelijk gemaakt waarom ze zo’n weldadige werking kunnen hebben.

Reageer op dit artikel