nieuws

Maîtres voor eerst in 2001 bijeen

Horeca

Een 14-tal maîtres van verschillende hotels en restaurants hebben onlangs hun kunnen getoond tijdens een workshop in restaurant De Kloosterhoeve in Harmelen.

Het was de eerste van een serie van vijf bijeenkomsten in 2001.
De maîtres serveerden een vijfgangenmenu en maakten onder meer cocktailsaus aan de dis. ‘We willen onze gasten kennis laten maken met gastheerschap en bereiding aan tafel’, aldus Marcel Lagendijk van De Kloosterhoeve. Door personeels- en tijdgebrek gebeurt dat volgens hem steeds minder.
De workshop in Harmelen was eveneens bedoeld om de kennis van de deelnemende maîtres op peil te houden. Zeven van hen waren voor de eerste maal aanwezig bij een workshop. De gastheren zijn lid van de Société des Maîtres d’Hôtel Néerlandaise. Deze vereniging telt 86 leden en houdt zich bezig met het uitdragen en in stand houden van het gastheerschap.

Reageer op dit artikel