nieuws

McDonald’s stapt in hotellerie

Horeca

Zwitserland heeft de wereldprimeur met het eerste McDonald’s-hotel. In de nabijheid van de luchthaven van Zürich is vorige week onder supervisie van de hamburgergigant het Golden Arch Hotel geopend. Met een elegante ‘h’ in de herkenbare stijl van het McDonald’s-logo.

Een tweede hotel gaat medio april open, ook in Zwitserland.
De Golden Arch Hotels richten zich op werkdagen hoofdzakelijk op de zakengast. Gedurende de weekends nemen families met kinderen hun intrek. Het Golden Arch bij Zürich telt 211 kamers. Aan luxe geen gebrek. Bedden zijn met afstandbediening in elke gewenste stand te zetten, er ligt parket op de vloer. Het tweede hotel, in het kanton Freiburg, heeft 80 kamers. Met beide projecten is een investering van circa 75 miljoen gulden gemoeid. Intussen zijn er ook plannen voor een derde hotel onder de Golden Arch-vlag, dat moet verrijzen nabij het vliegveld van Genève. Niet duidelijk is of McDonald’s voornemens is ook buiten Zwitserland hotels op te zetten. Wel noemt topman Jack Greenberg van het fastfoodimperium het hotelavontuur een ‘veelbelovende uitbreiding van de McDonald’s-familie’.

Reageer op dit artikel