nieuws

Mini-Nederland moet het doen zonder bekende attractie

Horeca

Madurodam moet het dit jaar doen zonder een van de oudste attracties. De maquette van de kerktoren Lange Jan en het aangrenzende abdijcomplex in Middelburg verhuist voor een tijdje naar Miniatuur Walcheren in de Zeeuwse hoofdstad. Vandalen legden daar in de nacht van woensdag op donderdag de maquette van de Lange Jan in de as.

,,Dat gaat ons zeer aan het hart”, zegt woordvoerder M. de Nooijer van Madurodam. ,,Wij houden nu een lege plek over, maar die zullen we op een nette manier op proberen te vullen met bijvoorbeeld een stukje tuin.”
S. van Rijswijk, directeur van Miniatuur Walcheren, noemt het aanbod van grote broer Madurodam fantastisch. ,,Zo hoor je met collega’s om te gaan.” De Lange Jan nam in het Middelburgse miniatuurpark een centrale plaats in. Van Rijswijk was van plan de lege plek tijdelijk te vullen met een van de nieuwe maquettes die bijna klaar zijn. ,,Ik had wel in mijn achterhoofd om Madurodam te bellen, maar dat zou ik echt als laatste hebben gedaan. Ik dacht dat ze hun maquette nooit zouden uitlenen.”
Voorlopig komt de Haagse miniatuur-Lange Jan één seizoen in Miniatuur Walcheren te staan. De maquette moet voor 31 maart verhuizen, want dan gaat het park weer open. Onbekenden knipten het hek rond Miniatuur Walcheren open en staken met behulp van benzine de maquette in de brand. Directeur Van Rijswijk schat dat de schade in de tonnen loopt.

Reageer op dit artikel