nieuws

Misset Horeca nr. 9 2001

Horeca

De horeca-opleiding in Tilburg trekt steeds meer leerlingen; in Business / De zaak een interview met Jean-Pierre Vermee en Richard van Velzen over hun tweede vestiging van Koeien & Kreeften en het verslag van een gesprek met Arjen Schrama die de succesvolle Londense fastfoodformule Wagamama naar Amsterdam haalde.

Kookschool in Tilburg

Op het Midden-Brabant College in Tilburg doen ze aan horeca en op een behoorlijk hoog niveau. Dat is voor een belangrijk deel te danken aan kookdocent Jos Schollen. Onder zijn regie ontstond een nieuw kooklokaal met aangrenzend restaurant. Daar stroomt hij zijn leerlingen klaar voor de praktijk. ‘Ik heb een lijst met 66 vacatures.’

Pionieren tussen het puin

Wat mankeert twee jonge restaurateurs met een goedlopende tent in Breda om een tweede vestiging te openen in de grootste bouwput van Nederland: De Kop van Zuid in Rotterdam? Richard van Velzen en Jean-Pierre Vermee van Koeien & Kreeften wagen het erop.

Wagamama: Eenvoud & Efficiency

Arjen Schrama haalde de succesvolle Wagamama naar Amsterdam. Eenvoud en efficiency kenmerken het dynamische conept, waarvan Schrama de licentie bezit voor de gehele Benelux. Zijn streven is de komende drie jaar vijf vestigingen van Wagamama te openen.

De eenzaamheid voorbij

Jacob Holwerda, patron-cuisinier van Het Rechthuis in Rinsumageest, is aan een groter bedrijf toe. Het Rechthuis is klaar. Het liefst blijft hij wel in Friesland, want met de eenzaamheid daar valt het best mee. Een Kook!portret.

Reageer op dit artikel