nieuws

Recordstraf voor dronken rijder

Horeca

Een Britse automobilist, die in juli 2000 met te veel drank op een ongeval veroorzaakte waarbij zes mensen werden gedood, heeft woensdag vijftien jaar gevangenisstraf gekregen. Dat is de hoogste straf die een dronken bestuurder in Groot-Brittannië ooit heeft gekregen, zo schrijft de Britse krant The Times donderdag.

De 39-jarige man, Peter Noble, had dertien biertjes en twee glazen sterke drank achter zijn kiezen toen hij in de auto stapte. De rechter legde hem ook een levenslang rijverbod op. Noble heeft steeds glashard ontkend dat hij drie gezinsleden heeft gedood toen hij in zijn auto op de verkeerde weghelft reed en daardoor de tegenliggende auto ramde. Drie van de acht vrienden die met Noble meereden, kwamen ook om bij de botsing. De bestuurder liep zelf lichte verwondingen op.
Noble verklaarde voor de rechtbank dat hij al vijftien tot twintig jaar elk weekeinde met ongeveer twintig biertjes op achter het stuur is gestapt. Hij vond dan ook niet dat zijn rijgedrag van die avond aan zijn drankgebruik was te wijten.

Reageer op dit artikel