nieuws

Run op bedrijfshulptrainingen

Horeca

Steeds meer werknemers in de horeca krijgen training in het omgaan met noodsituaties als brand. Sinds het drama in Volendam zijn de inschrijvingen voor een cursus bedrijfshulpverlening fors toegenomen.

Ook is er groeiende belangstelling voor rampbestrijdingsoefeningen.Bij uitzendgroep Vedior krijgen horecamedewerkers sinds de brand in café De Hemel standaard een opleiding tot bedrijfshulpverlener. ‘We hebben ons de vraag gesteld hoe we een bijdrage kunnen leveren om in de toekomst rampen zoals in Volendam te voorkomen of in ieder geval te beperken. Ons antwoord was: opleiden’, aldus een woordvoerder.
Sinds twee jaar is iedere horecaondernemer persoonlijk verantwoordelijk voor de bedrijfshulpverlening in zijn bedrijf. Hij dient één of meer medewerkers aan te wijzen die de taak van bedrijfshulpverlener op zich nemen. Voor elke 15 tot 50 personen moet minimaal één zo’n speciaal getrainde medewerker aanwezig zijn.

Reageer op dit artikel