nieuws

Rundvlees uit de gratie

Horeca

Rundvlees moet in professionele keukens meer en meer terrein prijsgeven aan vis, lams- en kalfsvlees.

Koks durven het in toenemende mate niet meer aan om hun gasten vlees voor te zetten dat, hoe theoretisch ook, in verband gebracht wordt met BSE en Creuzfeld-Jacob. Een onderzoekje van NRC Handelsblad wees enkele weken geleden al uit dat consumenten in de supermarkt gretig overstappen op met name vegetarische vleesvervangers, kip en varkensvlees. Misset Horeca deed dit onderzoekje nog eens over bij de horecagrossiers en ontdekte dat ook de professionele koks steeds banger worden voor het werken met rundvlees. De grossiers melden dat de belangstelling voor rundvlees weliswaar niet schokkend, maar toch duidelijk zichtbaar is afgenomen sinds de BSE-crisis in alle media breed wordt uitgemeten. Verse vis, lams- en kalfsvlees profiteren het sterkst van de BSE-angst, maar ook wildproducten scoren beter dan voorheen.

Reageer op dit artikel