nieuws

Snackkoerier nr. 5 2001

Horeca

In Snackkoerier, de vakkrant voor alle verkopers van snacks, frites, ijs en belegde broodjes, veel nieuws en actualiteiten. Bovendien in dit nummer de ijsrevue: een dikke bijlage voor alle ijsverkopers.

Groeiend aantal fastfoodbedrijven biedt een goed ontbijt aan

Het lijkt een kleine moeite. Boterhammen smeren, koffie zetten, krantje pakken en even een kwartiertje ontbijten. Maar voor veel tweeverdieners begint de dag met een sprint uit de startblokken. De groep jonge mensen die snakt naar een koffie en broodje ’s ochtends groeit. Maar waar zijn de gespecialiseerde koffieshops?

IJs op basis van sojamelk goed alternatief

Sojamelk in plaats van koeienmelk als basis van ijs. Dit alternatief kwam naar voren tijdens de internationale workshop over nieuwe trends in ijsbereiding die 7 februari plaatsvond in Wageningen.

Basis mobiele ijssalons Cristy berust op kermiservaring

Johan Roopers verruilde 18 jaar geleden zijn standplekken op diverse kermissen voor vaste plaatsen op ’t Vrijthof en de Markt in Maastricht. De voormalige eigenaar van een rondreizend lunapark stapte over op schepijs, met de kennis van een kermisman.

Periodiek gezondheidsonderzoek kan veel narigheid voorkomen

Au, m’n rug, au, m’n spieren. In ieder bedrijf hoor je dit soort klachten wel eens. In veel gevallen belanden medewerkers in de ziektewet. Niet prettig voor de betreffende personen, maar zeer zeker ook niet voor de werkgever. Veel narigheid kan worden voorkomen met Periodiek Arbeids Gezondheidskundig Onderzoek.

Reageer op dit artikel