nieuws

Stilte rond onderzoek Corrie van der Valk

Horeca

Justitie en politie houden sinds vrijdag hun mond stijf dicht over mogelijke vorderingen in de zoektocht naar de 58-jarige Corrie van der Valk-Kock uit Nederasselt. De vrouw wordt sinds 7 januari vermist.

Donderdag heeft persofficier van justitie mr. M. van der Mark in Arnhem de woordvoering over de zaak overgenomen van de politie. Die doet vanaf eind januari met 24 rechercheurs onderzoek naar het lot van de Nederasseltse. Van der Mark wil ‘helemaal geen mededelingen’ doen. Ook wil zij niets zeggen over geruchten dat er recent aanwijzingen gevonden zouden zijn die wijzen op een misdrijf.
De echtgenoot van de Nederasseltse was voor zover bekend de laatste die Corrie van der Valk kort voor haar verdwijning sprak. Omdat de vrouw wel vaker zonder bericht een poosje met vakantie ging, schakelde de familie pas na drie weken de politie in.
Begin deze week maakte de politie bekend dat het team nogmaals het hele dossier van het onderzoek zou doorzoeken op mogelijk gemiste aanwijzingen. Ook moesten de rechercheurs opnieuw met enkele mensen spreken. Of die activiteiten voor een mogelijke doorbraak hebben gezorgd, is niet bekend. De politie hield er overigens ook nog steeds rekening mee dat de vrouw vrijwillig verdwenen zou zijn.

Reageer op dit artikel