nieuws

‘Te weinig info over veiligheid voedsel

Horeca

Twintig procent van de Nederlanders vindt dat zij te weinig informatie krijgen over de BSE, MKZ en de dioxinecrisis. In een NIPO-enquête klaagt een op de vijf Nederlanders dat zij onvoldoende op de hoogte wordt gebracht van de gezondheidsrisico’s, de kwaliteit en de herkomst van het vlees.

Het NIPO deed het afgelopen weekeinde onderzoek naar hoe consumenten tegen de crisis in de landbouw aankijken. Het NIPO noemt het opvallend dat een kwart van de Nederlanders het minder veilig vindt om vlees te eten. Het runderlapje heeft plaatsgemaakt voor vis of kip. Vooral mensen tussen de 55 en 65 jaar laten het vlees staan. Een kwart van deze groep zegt geen rundvlees meer te eten. Vijftien procent van de ondervraagden heeft vorige week melk en vlees gehamsterd. Zij deden dit voor het geval dat.

Reageer op dit artikel