nieuws

Uit hemel en aarde

Horeca

De dicht bij Walker Bay gelegen Hemel-en-Aarde Vallei was een plek waar vroeger uit Kaapstad melaatsen naartoe werden verbannen. Tegenwoordig is het dal een bekend wijngebied, dankzij Hamilton Russel Vineyards. Dit familiebedrijf begon hier in 1978 met de aanleg van een wijngaard – tot grote verbazing van producenten in gevestigde regio’s. In Hemel-en–Aarde Vallei heerst […]

De dicht bij Walker Bay gelegen Hemel-en-Aarde Vallei was een plek waar vroeger uit Kaapstad melaatsen naartoe werden verbannen. Tegenwoordig is het dal een bekend wijngebied, dankzij Hamilton Russel Vineyards. Dit familiebedrijf begon hier in 1978 met de aanleg van een wijngaard – tot grote verbazing van producenten in gevestigde regio’s. In Hemel-en–Aarde Vallei heerst namelijk een relatief koel klimaat. Bovendien werd als een der belangrijkste variëteiten de notoir moeilijke pinot noir aangeplant.
Dat de keuze van locatie en druivenrassen een verstandige is geweest, blijkt als je vandaag de dag Hamilton Russell Vineyards bezoekt. Het is een inmiddels 50 hectare bestrijkend domein dat wereldwijd veel succes geniet met zowel zijn Pinot Noir als Chardonnay. De rode wijn, die van 1999, heeft een ondertoon van rijpe rode plus zwarte vruchtjes, iets dierlijks (à la Bourgogne), toast, specerijen en een stevige kern van alcohol (ƒ35,95). De Chardonnay, waarvan de 2000 nu wordt aangeboden, biedt gewoonlijk schakeringen van citrusfruit, een vleugje exotisch fruit, mineralen, toast en een hint van karamel; en soms, als bij de 1999, lijkt het net alsof je iets van de zee ruikt – maar dat kan verbeelding zijn (¦28,75).

Oud Wijnkopers & Hustinx, telefoon (079) 330 52 90, fax (079) 330 54 03.

Reageer op dit artikel