nieuws

Aantal starters horeca stagneert

Horeca

Het aantal startende ondernemingen in de horeca is vorig jaar gelijk gebleven ten opzichte van 1999. Dat blijkt uit cijfers van de Vereniging van Kamers van Koophandel.

De stagnatie in de horeca staat in schril contrast met de stijging onder het totaal aantal bedrijven in ons land. Met 63.700 lag het aantal nieuwe bedrijven namelijk 8.200 hoger dan in 1999, een stijging van bijna 15 procent.
Het aantal nieuwe restaurants en cafetaria’s was met 1.400 ondernemingen het grootst onder de 2.200 nieuwe horecazaken. Gevolg door 620 cafés en tachtig hotels. De heer Kemper van de Vereniging van Kamers van Koophandel denkt dat de versoepeling in de vestigingseisen een verschuiving heeft veroorzaakt bij de ondernemers. ‘Kennelijk zien mensen minder mogelijkheden in de horecabranche en stappen ze sneller over naar een andere branche’, aldus Kemper.

Reageer op dit artikel