nieuws

Actie Volendam levert miljoenen op

Horeca

De inzamelingsactie op SBS6 voor de slachtoffers van de nieuwjaarsbrand in Volendam heeft zeker enkele miljoenen guldens opgeleverd. Het bedrag kwam maandagavond bijeen tijdens een live-programma van de commerciële omroep.

Ruim 75.000 kijkers reageerden, waarvan een groot deel zich bereid verklaarde de gevraagde bijdrage van vijftig gulden over te maken.

Videoband
In de twee uur durende uitzending Hart Voor Volendam vanuit het getroffen dorp traden onder meer de Volendamse groep BZN en de zanger Marco Borsato op. Op een videoband riep premier Kok op om de slachtoffers te helpen. De actie kwam tot stand in overleg met de Stichting Slachtoffers Nieuwjaarsbrand Volendam en de Brandwondenstichting.

Benefietvoorstellingen
Het programma, onderbroken door reclame, maakte deel uit van de landelijke inzamelingsactie die tot maandag 7 miljoen gulden in het laatje bracht. Een deel van de opbrengst van de actie komt ten goede aan de Brandwondenstichting. Twee benefietvoorstellingen van de cabaretier Youp van ’t Hek het afgelopen weekeinde leverden 300.000 gulden op. De brand in de nacht van oud op nieuw in een Volendams café eiste dertien levens. Elf gewonden liggen bijna vier maanden na de gebeurtenis nog in het ziekenhuis, van wie drie in het buitenland en twee op intensieve zorg.

Reageer op dit artikel