nieuws

Antillen exporteert naar Nederland

Horeca

De Antilliaanse Brouwerij op Curaçao gaat het populaire Bright-bier exporteren naar Nederland. De eerste van in totaal negen containers is al onderweg.

De productielijn van de brouwerij, waar voor de lokale markt sinds jaar en dag Amstel pils wordt gebrouwen, heeft een paar dagen compleet in het teken gestaan van de export. Het personeel droeg speciale caps en T-shirts met het opschrift Bright ta bai Hulanda! (Bright gaat naar Nederland!). In een week tijd zijn 16.500 flesjes Bright gebotteld. Bright, gebotteld in een heldere fles, heeft wel iets weg van Corona en vindt zijn weg naar een aantal populaire horecagelegenheden in Noord- en Zuid-Holland.

Meeprofiteren
De Antilliaanse Brouwerij besloot tot export nadat de lokale markt enthousiast reageerde op het nieuwe biertje en opmerkingen van Nederlanders dat Bright een goede kans zou maken in het land waar speciale bieren het goed doen. Amstel Bright wil meeprofiteren van deze trend. Een paar weken geleden is een Nederlandse filmploeg op het eiland geweest om opnamen te maken van leuke Bright-momenten. Die worden ingezet om het bier onder de aandacht te brengen.

Reageer op dit artikel