nieuws

Beste bieretiket Wiegeleir-bier

Horeca

Het Wiegeleir-bier, gebrouwen bij brouwerij De 3 Horne voor Café Zomerlust in Tilburg, is voorzien van het meest informatieve bieretiket.

Dit is de mening van biervereniging PINT, die recentelijk een groot aantal etiketten van in Nederland verkrijgbare bieren beoordeelde op de geboden informatie. Volgens PINT hoort een bieretiket duidelijke, ondubbelzinnige en voor de bierconsument nuttige en heldere informatie te verschaffen. Het winnende etiket vermeldt behalve alcoholgehalte en schenktemperatuur onder andere ook de naam van de werkelijke producent, de botteldatum, een lijst van de gebruikte ingrediënten en de juiste inhoud van de fles.

Slecht uit de bus
Op een tweede plaats eindigde het bij de Scheldebrouwerij gemaakte PINT Lustrumbier, en op de derde plaats het Herengracht 90 Amber dat door Brouwerij De Schans wordt gebrouwen voor Café ’t Arendsnest in Amsterdam. Slecht uit de bus komen onder andere de bieren van Albert Heijn, waar de naam van de brouwerij ontbreekt, en de Alt en Capucijn van de Budelse Bierbrouwerij. ‘Dat deze brouwerij op haar etiketten geheim houdt dat er een brouwerij is, bevreemdt mij ten zeerste’, schrijft onderzoeker Gerard Velders.

Reageer op dit artikel