nieuws

Boomzaadjes uit de Himalaya

Horeca

Nederlandse koks kunnen aan de slag met de nieuwe groentesoort tahoon cress.

Dit zijn boomzaadjes die afkomstig zijn uit de Himalaya. In het voorjaar raapt de lokale bevolking de gekiemde zaden van bomen op en verwerkt ze in gerechten.
Rob Baan, directeur van Koppert Trading in Monster, haalde de tahoon cress uit China en experimenteerde er afgelopen winter mee. ‘Koks waren enthousiast. Vooral de nootachtige smaak is heel bijzonder’, aldus Baan.
Tahoon cress is op verschillende wijzen te verwerken in bijvoorbeeld salades en ijs. Ook is het door de nootachtige smaak te combineren met kaas.Binnen enkele weken is de groente volgens de teler op brede schaal en jaarrond verkrijgbaar. Het product ligt volgens Baan al bij VEN en Hanos.

Reageer op dit artikel