nieuws

Bouw vijfsterrenhotel stilgelegd

Horeca

De bouw van een vijfsterrenhotel op Curaçao is tot nader order stilgelegd, omdat lokale overheden mondeling toegezegde vergunningen weigeren af te geven.

Het project loopt hierdoor ernstige vertraging op. Hotel Kura Hulanda in het historische centrum van Willemstad en Kura Hulanda Lodge aan de westkant van het Antilliaanse eiland vormen een miljoenenproject van de Nederlandse zakenman Jacob Gelt Dekker. Dekker vestigde zich vier jaar geleden op de Nederlandse Antillen. In het verpauperde stadsdeel Otrobanda in Willemstad kocht hij tientallen panden op. Die laat hij momenteel restaureren en inrichten als luxe hotelaccommodatie.
De vertraging heeft met name gevolgen voor het tweede hotelproject van Dekker aan de westkant van het eiland, Kura Hulanda Lodge. Volgens general manager Peter Heinen van Kura Hulanda zal het hotel een paar maanden tot een half jaar later opengaan dan gepland. ‘Niet bepaald goede pr voor een eiland dat economisch zwaar in de problemen zit. Men heeft buitenlandse investeerders op dit moment juist hard nodig.’

Reageer op dit artikel