nieuws

Brandveiligheid Schiphol onderzocht

Horeca

Het Nederlandse Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (Nibra) gaat de brandveiligheids- en preventiemaatregelen op Schiphol onderzoeken. President-directeur G. Cerfontaine van Luchthaven Schiphol heeft het onafhankelijke instituut hiertoe dinsdag opdracht gegeven.

Hij wil dat het Nibra systematisch en jaarlijks onderzoek doet naar de brandveiligheid op de luchthaven. Op Schiphol brak zondag brand uit bij de Burger King.
Een groot deel van de luchthaven moest worden ontruimd. Ook werd het treinverkeer van en naar Schiphol stilgelegd en werden aan- en afvoerwegen afgesloten. Het vliegverkeer was slechts beperkt mogelijk. De brand veroorzaakte overlast voor duizenden reizigers. In januari was ook al een brand op de luchthaven.

Reageer op dit artikel