nieuws

Burgemeester wil toeristenbelasting

Horeca

Als het aan burgemeester Leonardo Domenici ligt, gaan de miljoenen mensen die jaarlijks Florence bezoeken, toeristenbelasting betalen. Met de opbrengst wil hij de kunstschatten van de hoofdstad van de regio Toscane in stand houden, zo meldt de Italiaanse krant Corriere della Sera.

Volgens Domenici zou een toeslag van 1000 tot 2000 lire (1,10 tot 2,20 gulden) per dag op de prijs van een hotelkamer voldoende zijn om alle kunstschatten te redden. Vorig jaar brachten zeker zeven miljoen toeristen ten minste één nacht in Florence door.
Domenici staat met zijn idee niet alleen. Ook andere toeristische gebieden en steden, zoals Capri, Elba en Genua, denken erover toeristenbelasting in te voeren. Maar voor zij daartoe kunnen overgaan, moet het nationale parlement ermee instemmen. De regering van Massimo D’Alema stelde in 1999 al zo’n belasting voor, maar voordat het voorstel in stemming kwam, viel de regering.

Reageer op dit artikel