nieuws

Burgemeesterschap IJsselmuiden voorbij

Horeca

Het leiden van de raadsvergadering van de gemeente Edam-Volendam donderdag was de laatste daad van Frank IJsselmuiden als burgemeester. De 61-jarige CDA’er was ruim vijf jaar burgemeester van de 28.000 inwoners tellende gemeente.

‘Je weet dat het einde komt’, aldus IJsselmuiden. ‘Maar het is niet leuk. Ik zag na het verschijnen van het rapport-Polak/Versteden over de cafébrand echter geen andere mogelijkheid dan af te treden.’ De commissie-Alders is nog druk bezig met haar onderzoek naar de toedracht en de afwikkeling van de brand waardoor dertien doden vielen.

IJsselmuiden: ‘Ik zal de uitkomsten van het rapport met zeer veel interesse volgen, maar voor mij is het politieke debat nu afgerond.’ Hij is erg blij dat de overige drie wethouders de steun van de raad kregen, maar hij had zelf liever gezien dat ook wethouder W. Visscher was aangebleven. ‘Zelf dacht hij daar anders over.’

IJsselmuiden blijft in de gemeente wonen. ‘Wat ik nu ga doen, weet ik nog niet. Eerst een paar maanden rust houden, maar ik vind mezelf te jong om niets meer te doen.’ Een nieuw burgemeesterschap zit er niet meer in, omdat IJsselmuiden gezien zijn leeftijd geen ambtstermijn meer kan volmaken.

Reageer op dit artikel