nieuws

Compass slaat opnieuw toe

Horeca

Het Britse Compass concern is stevig op het overnamepad. Het heeft een bod van 1,2 miljard gulden uitgebracht op de Zwitserse Selecta Group (vending en automaten) die in Europa, met name ook in Oost-Europa en ook in Noord-Afrika werkzaam is in de publieks-, scholen, institutionele en transportcatering.

Compass bezat al een derde van de aandelen van Selecta en gaat nu voor de rest.
Verder deed Compass onlangs een bod van ruim één miljard gulden op de Amerikaanse cateringorganisatie Morrison, die op de institutionele markt opereert. Met deze tweede acquisitie wil Compass zijn positie op de Amerikaanse markt verstevigen. Met een marktaandeel van 16% is Morrison de tweede institutionele cateraar in de VS, na leider SMS, met een marktaandeel van rond de 30%. De omvang van de totale institutionele catering in de VS is momenteel zo’n 6,5 miljard gulden, bij een penetratiegraad van 15 tot hooguit 20%.
Met de Selecta-acquisitie treedt Compass nu op volle kracht toe tot de Europese vendingmarkt. In de VS heeft Compass zijn vendingpositie veilig gesteld door, al weer enige tijd geleden, het Amerikaanse Canteen Vending over te nemen.

Reageer op dit artikel