nieuws

‘Consument is bereid meer te betalen voor vlees

Horeca

Het roer in de intensieve veehouderij moet om. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van de KRO onder 751 burgers en 250 boeren.

85 procent van de bevolking en 45 procent van de boeren, die onafhankelijk van elkaar zijn geïnterviewd, vinden dat ziektes zoals de varkenspest, BSE en MKZ aantonen dat de veeteelt anders georganiseerd moet worden. De consumenten (86 procent) zijn bereid om een hogere prijs voor hun stukje vlees te betalen, als dat betekent dat er op een ‘groenere’ manier geproduceerd wordt.
De uitkomsten van het onderzoek werden zondagavond gemeld door het actualiteitenprogramma Netwerk. Zeventig procent van de ondervraagde boeren spreekt over de MKZ-crisis als een ‘nationale ramp’, bij de burgers is dat 49 procent.

Reageer op dit artikel