nieuws

Curaçao krijgt luxe-resort

Horeca

Op Curaçao wordt de komende jaren gebouwd aan een groot luxe-resort. Het project Santa Barbara Plantation omvat onder meer de bouw van een 350-kamers tellend hotel met restaurants, vergaderzalen, casino, zwembaden, tennisbanen en winkels. De kosten bedragen ongeveer 300 miljoen Nederlandse gulden.

Voor dat bedrag worden ook een golfbaan en een jachthaven aangelegd. De Curaçaose investeringsfirma SFT Investments en de Amerikaanse projectontwikkelaar VIDA International maakten de plannen donderdag bekend. Santa Barbara Plantation ligt aan de zuidoostelijke kant van Curaçao. Het ruige terrein ziet uit op de Caribische Zee, de binnenbaai Spaanse Water, de Fuikbaai en wordt aan de achterzijde afgesloten door de Tafelberg. Het gerenommeerde Amerikaanse architectenbureau Wimberly Allison Tong & Goo (WATG) heeft het hotel ontworpen.

GolfbaanVoor het ontwerp van de 18 holes golfbaan is de Amerikaan Pete Dye aangetrokken. Dye geldt als een toparchitect op het gebied van golfbanen. Volgens planning worden hotel en golfbaan in het najaar van 2003 opgeleverd. Afhankelijk van het succes is op het 27 hectare grote terrein nog ruimte voor de bouw van twee kleinere hotels van respectievelijk 200 en 120 kamers, een tweede golfbaan, een tweede jachthaven en 159 eengezinswoningen. SFT Investments en VIDA International voeren besprekingen met twee internationale ketens, die het hotel moeten beheren. Beide investeerders hopen medio dit jaar met een van hen tot overeenstemming te komen.

Reageer op dit artikel