nieuws

Discotheek Alcatraz weer open

Horeca

Discotheek Alcatraz in Delft mag haar deuren dit weekeinde weer openen voor publiek. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente Delft woensdag bekendgemaakt. De uitgaansgelegenheid werd eind februari voor een periode van zes weken gesloten, onder meer omdat de brandveiligheidsvoorschriften niet goed werden nageleefd.

Het personeel van de discotheek belemmerde daarbij in opdracht van de bedrijfsleider een controle door een brandweer- en een politieman. De controleurs werden aanvankelijk toegelaten, maar toen ze proces-verbaal hadden opgemaakt wegens het schenken van alcohol aan kinderen onder zestien jaar, werd hen duidelijk gemaakt dat ze weg moesten gaan.

Vluchtweg
De brandweer controleert vrijdag of Alcatraz inmiddels voldoet aan alle eisen van brandveiligheid. Zaterdag gaat de disco weer open. Dan wordt ook een tweede controle uitgevoerd. Als de vluchtweg nog steeds niet goed toegankelijk is, beperkt de politie het aantal bezoekers voor onbepaalde tijd. De exploitant krijgt dan ook een dwangsom opgelegd.

Reageer op dit artikel