nieuws

Discotheek krijgt geen vergunning

Horeca

Het dancefestival New Frontier gaat dit jaar niet door. Een woordvoerder van de organisatie van het openlucht evenement heeft dat dinsdag bekendgemaakt. Vorig jaar trok New Frontier nog 10.000 liefhebbers van dancemuziek naar het Amsterdamse Bos.

Mojo Concerts in Delft en discotheek Chemistry in Amsterdam kregen van de beheerders van het Amsterdamse Bos geen vergunning om het festival opnieuw op die locatie te houden. Vorig jaar klaagden veel omwonenden bij de politie over geluidsoverlast. Daarbij veranderde het festivalterrein in een modderveld. Het terrein moest na afloop opnieuw worden ingezaaid. De organisatoren hebben nog bekeken of kon worden uitgeweken naar het Zilverstrand bij Almere, waar het festival enkele jaren geleden haar eerste twee edities beleefde. Van deze optie werd afgezien omdat omwonenden zich er heftig tegen verzetten.

Regelgeving
In ’99 werd het festival al afgelast nadat omwonenden via de rechter afdwongen dat de gemeente de vergunning voor New Frontier introk. Dit jaar dreigde een herhaling van zetten. Woordvoerder H. Kuipers van Mojo noemt het erg spijtig dat New Frontier 2001 niet doorgaat. ‘De regelgeving wordt jammer genoeg steeds strakker. Het is de laatste jaren steeds moeilijker om een openluchtfestival te houden. Het probleem speelt vooral in het westen van het land. De Randstad lijkt gewoon te druk bevolkt.’

Reageer op dit artikel