nieuws

Dit jaar geen Wina Born-prijs

Horeca

De Wina Born-prijs wordt dit jaar niet uitgereikt.

De jury is van mening dat voor de prijs, bedoeld voor culinaire journalisten die een aantoonbare bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de Nederlandse gastronomie, op dit moment niemand in aanmerking komt.De Wina Born-prijs werd zes jaar geleden ingesteld door SVH Onderwijscentrum, het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en het Kollektief Hoog8end (vereniging van SVH Meestergastheren en SVH Wijnmeesters) ter gelegenheid van de 75e verjaardag van culinair journaliste Wina Born. Tot nog toe hebben vijf culinaire journalisten de prijs in ontvangst genomen: Ton Borghouts (1996), Onno Kleyn (1997), Joep Habets (1998), Hubrecht Duijker (1999) en Mac van Dinther (2000).De jury heeft ook het afgelopen jaar verscheidene kandidaten gevolgd, maar is van mening dat geen van hen op dit moment voor de onderscheiding in aanmerking komt.

Reageer op dit artikel