nieuws

Eerste asperges uit de grond

Horeca

De eerste asperges zijn weer uit de grond gehaald. Bij Teboza in het Limburgse Helden staken ze onlangs het eerste ‘witte goud’.

Deze asperges zijn geteeld op verwarmde bedden. Volgens eigenaar Wil Teeuwen was zijn bedrijf één van de eerste met de asperge-oogst. Het bedrijf uit Helden is bezig om een nieuw ras te ontwikkelen, welke zij volgend jaar hoopt te presenteren.
Ook bij veiling Zuid Oost Nederland (ZON) in Grubbenvorst is sinds twee weken weer aanvoer van asperges van (verwarmde) grond. Frans Kuijpers, productmanager asperges, bestempelt de kwaliteit als ‘goed’. De aanvoer is nog mondjesmaat. Vanaf mei verwacht Kuijpers asperges van de koude grond te kunnen aanbieden.
De officiële aftrap van het aspergeseizoen begint bij ZON op 19 april. Rond die tijd organiseren tal van restaurants aspergediners.

Reageer op dit artikel