nieuws

Eerste kreeftvangst dit seizoen

Horeca

De eerste vistocht naar kreeft uit de Oosterschelde vond dit jaar plaats op 29 maart. Enkele dagen voordat het officiële kreeftvangstseizoen van start ging (op 1 april) mocht de vissersboot van Jan van Westenbrugge uitvaren.

De visser had speciale toestemming van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en visserij om eerder kreeft te vangen. De eerste Oosterscheldekreeft van 2001 werd door chef-koks DP Arkenbout van restaurant De Vluchthaven in Bruinisse en Wim de Smit van restaurant De Brouwerie in Brouwershaven verwerkt in een bouillon. ‘Het Oosterscheldewater was nog aan de koude kant, maar de kwaliteit van de kreeft was fantastisch. Het was een mooie volle kreeft met een stevige structuur’, vertelt Arkenbout. Samen met een aantal andere restaurateurs zit de chef-kok in het bestuur van de stichting Promotie Oosterscheldekreeft.

Promoten
Deze stichting was op 29 maart bij de organisatie van de eerste vistocht naar kreeft betrokken. Van 1 april tot 15 juli mogen de vissers in de Oosterschelde kreeft vangen. Om de kreeft bij de gasten te promoten, serveren een viertal restaurants op Schouwen-Duivenland een speciaal kreeftenmenu. Deze verschillen van samenstelling. De vier restaurants zijn: De Brouwerie in Brouwershaven, De Vluchthaven in Bruinisse, Hostellerie De Schuddebeurs in Schuddebeurs en Auberge Maritime in Zierikzee.

Reageer op dit artikel