nieuws

Ferdinand Tulen beste leerling-sommelier

Horeca

Ferdinand Tulen van hotelschool het Deltion College in Zwolle is tot winnaar uitgeroepen van de nationale finale Challenge Côtes du Rhône. Samen met zijn docent zal hij op 14 mei naar de internationale finale in Avignon gaan.

Leendert-Jan Klap van het Mondriaan College in Den Haag eindigde als tweede, Ellen Verheezen van de middelbare hotelschool De Rooi Pannen in Tilburg werd derde.
Negen leerlingen van hotelscholen in heel Nederland moesten tijdens het examen een fles wijn presenteren en serveren. Ook het blindproeven van twee wijnen stond op het programma. De jury, bestaande uit Anjo de Bont (restaurant De Moerbei), Jeroen Smeenk (restaurant le Ciel Blue) en voorzitter Arie de Weert (restaurant Royal Dynastie Amsterdam) beoordeelden de kandidaten.
Tijdens de internationale finale in Avignon neemt Tulen het op tegen leerling-sommeliers uit België, Italië, Luxemburg, Zwitserland, Zweden en Canada. Samen strijden zij voor de titel ‘beste internationale leerling-sommelier’ en de daarbij behorende Trophée Côtes du Rhône. De uiteindelijke winnaar mag een reis naar het Rhônegebied maken.

Reageer op dit artikel