nieuws

Franse wijnhuizen

Horeca

De Château de Musset 1998 komt van het huis Lalande de Pomerol, van eigenaar Jean Yves Foucard. Uit het topjaar 1998 werd deze rode wijn geselecteerd. Traditioneel komen de vier druivensoorten Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Malbec in deze wijn voor. Volgens Paul Faber van Levert & Schudel is de Château de Musset door […]

De Château de Musset 1998 komt van het huis Lalande de Pomerol, van eigenaar Jean Yves Foucard. Uit het topjaar 1998 werd deze rode wijn geselecteerd. Traditioneel komen de vier druivensoorten Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Malbec in deze wijn voor. Volgens Paul Faber van Levert & Schudel is de Château de Musset door wijnkenner Hubrecht Duijker als ‘klasse-château’ betiteld. De horeca betaalt voor een fles ƒ16,95 excl. BTW.
Het tweede wijnhuis, Domain Thibert uit Fuissé, ligt in de Bourgogne. Het gaat om zuivere witte Bourgognewijnen met Chardonnay fruit, zuren en houtrijping in balans. Beschikbaar zijn de Macon-Fuissé (ƒ14,95), Pouilly Vinzelles 1999 (ƒ20,50) en Puilly Fuissé 1999, Vieilles Vignes (ƒ25,50).
Voor informatie: Levert & Schudel Wijnkopers, Amsterdam. Tel. (020) 624 24 94.

Reageer op dit artikel