nieuws

‘Fried chicken mag, maar moet niet

Horeca

Het nieuwe kipassortiment van Verhage Fast Food zal naar alle waarschijnlijk in meer vestigingen worden ingevoerd. ‘Het is echter absoluut geen must’, meldt mededirecteur Tom Bijl. ‘Fried chicken mag, maar moet niet.

Tom Bijl is per 1 maart definitief toegevoegd aan de directie van Verhage Fast Food. Net als de gebroeders Verhage heeft ook Bijl zijn verleden in de branche liggen. Eerst als medewerker en daarna als eigenaar van eerst één en daarna twee fastfoodrestaurants in Zwijndrecht. Bijl werd in 1994 cafetariahouder van het jaar binnen de Verhage-keten. ‘Het laatste jaar heb ik naast runnen van mijn twee zaken in Zwijndrecht voor Verhage Fast Food al nieuwe franchiseondernemers begeleid.’

De twee zaken van Tom Bijl in Zwijndrecht zijn overgedaan aan een vader en zoon Groeneweg. Zoon Richard staat in de zaak aan de Kort Ambachtlaan en vader Bert in het restaurant aan de Biesbos. Als mededirecteur is ook Bijl volop bezig met het nieuwe assortiment en huisstijl van Verhage Fast Food. Het restaurant op Zuidplein is de enige vestiging die enkel het kipassortiment voert, omdat we ons in dat winkelcentrum willen onderscheiden van de anderen. Bij vier andere Rotterdamse zaken is het kipassortiment aan het bestaande assortiment toegevoegd.

Deze maand zet ook Verhage Fast Food aan de Peppelweg in Rotterdam de fried chicken op de menukaart.’ Ondernemers moeten zelf aangeven of ze het kipassortiment willen. ‘Het wordt ze echt niet opgedrongen’, aldus Bijl. ‘Dat geldt ook voor de nieuwe huisstijl. Bij een verbouwingen zullen het zeker wel aanraden. Ik denk wel dat steeds meer vestigingen fried chicken gaan opnemen in hun assortiment, het is een zeker een upgrading van je zaak.’

Het is niet uitgesloten dat Verhage Fast Food dit jaar nog met één zaak groeit, daarmee zou het totaal op achttien komen. ’En er staan nog een aantal potjes op het vuur’, aldus Bijl. ‘Voorlopig is het Rijnmondgebied ons werkterrein, maar het zou mooi zijn als Verhage Fast Food zich verspreid als een olievlek.’

Reageer op dit artikel