nieuws

Geen uitreiking Wina Born prijs

Horeca

Dit jaar wordt de Wina Born prijs, bedoeld voor culinaire journalisten die een aantoonbare bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de Nederlandse gastronomie, niet uitgereikt. De jury heeft het afgelopen jaar verschillende kandidaten gevolgd, maar is van mening dat geen van hen voor de onderscheiding in aanmerking komt.

De Wina Born prijs is in 1995 ingesteld door Stichting Vakopleidingen Horeca (SVH), het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en het Kollektief Hoog8end (vereniging van SVH Meestergastheren en SVH Wijnmeesters) ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van culinair journaliste Wina Born. Inmiddels mochten vijf journalisten de prijs in ontvangst nemen: Ton Borghouts (1996), Onno Kleyn (1997), Joep Habets (1998), Hubrecht Duijker (1999) en Mac van Dinther (2000).

Sporen verdiend
Om voor de prijs in aanmerking te komen, moeten kandidaten hun sporen in de culinaire journalistiek hebben verdiend. In het jaar voorafgaand aan de prijsuitreiking is het van belang dat ze verschillende culinair-journalistieke producties op hun naam hebben staan uiteenlopend van artikelen in kranten of tijdschriften tot radio- of televisieprogramma’s. Bovendien moet blijken dat zij verschillende facetten van het culinair-journalistieke vak – kennis van producten, kooktechnieken, wijnen, gastheerschap enzovoort – beheersen.

Reageer op dit artikel