nieuws

‘Grote kans ziektekiemen bio-kip

Horeca

Biologisch vlees is lang niet altijd vrij van ziektekiemen. Bovendien heerst er in de biologische sector een gebrek aan kennis en hygiëne. Dat constateert het Landelijke Expertisecentrum voor Landbouw in Wageningen.

Volgens een recent onderzoek van het centrum voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, is ook biologisch vlees niet vrij van ziektekiemen. In biologische kip of eieren is zelfs een grotere kans op salmonella aanwezig, zegt woordvoerder Bok van het expertisecentrum. Verder is er in de biologische sector, volgens Bok, sprake van een kennisachterstand en een gebrek aan hygiëne.
Toch oordeelt het expertisecentrum dat biologisch vlees wel degelijk voordelen biedt boven normaal vlees. Zo zitten er minder restanten in van antibiotica en is de herkomst van het vlees vaak veel duidelijker.

Reageer op dit artikel