nieuws

Heiploeg dagvaart Vrij Nederland

Horeca

De firma Heiploeg BV, de grootste garnalenhandel van Nederland, heeft weekblad Vrij Nederland gedagvaard in een kort geding. Het bedrijf wil rectificatie van het artikel ‘De bijsmaak van de garnaal’ in Vrij Nederland van deze week.

Heiploeg eist, tegen een dwangsom van 250.000 gulden per week, een paginagrote rectificatie in Vrij Nederland. In een reportage beschrijft het weekblad hoe Heiploeg BV en Klaas Puul BV in Volendam (samen goed voor 85 procent van de garnalenmarkt) de veilingprijzen laag houden en andere handelaren geen kans geven te kopen. Ook wordt gemeld dat er een onderzoek loopt bij de NMa, de Nederlandse Mededingingsautoriteit, en stelt het blad het hoge gehalte conserveringsmiddelen in de Hollandse garnaal aan de kaak.
‘Heiploeg heeft vooraf in twee rondes de kans gekregen feitelijke onjuistheden te veranderen. Toch stapt het bedrijf nu naar de rechter, zonder dat het bedrijf vooraf contact met ons heeft genomen. Heel opmerkelijk’, aldus Vrij Nederland-hoofdredacteur Xandra Schutte. Heiploeg distantieert zich van de ‘aantijgingen in het artikel’, maar wil verder geen commentaar geven.

Reageer op dit artikel