nieuws

Het is oké om Skippy te eten

Horeca

Een Australische parlementariër heeft een lans gebroken voor de massale export van kangoeroevlees naar Europa. Onder het motto ‘het is oké om Skippy te eten’ vindt Peter Black dat Australië beter gebruik moet maken van de grote vraag uit Europese landen naar vlees van de kangaroe.

Volgens de volksvertegenwoordiger zoeken veel Europeanen ander vlees als gevolg van de BSE- en MKZ-crisis. The Sydney Morning Herald van woensdag meldt dat Black vooral zijn eigen achterban wil helpen. Black vertegenwoordigt een regio met een grote kangoeroevleesindustrie. Er werken daar in deze sector 2000 mensen. De kleurrijke volksvertegenwoordiger haalde zich vorig jaar overigens de woede van dierenbeschermers op de hals door een recept te verspreiden voor een gerecht met koalavlees.

Koalavlees
Zijn ‘Blackie’s Pouched Bear’ bestaat uit koalavlees geserveerd met een satésaus van bunya-bunya-noten. Blacks parlementaire collega Richard Jones toont zich in de krant weinig onder de indruk. ‘We moeten ons volgens mij realiseren dat kangoeroes veel meer waard zijn als toeristische attractie dan als vlees of huid’, zegt hij.

Reageer op dit artikel