nieuws

Honderd aanvragen bijstand wegens MKZ

Horeca

Zeker honderd ondernemers op de Noordwest-Veluwe hebben bij hun gemeente een bijstandsuitkering aangevraagd wegens de uitbraak van mond- en klauwzeer.

Nog niet alle gemeenten hebben zicht op het aantal aanvragen. Maar bij de gemeenten Epe, Heerde, Apeldoorn en Deventer zijn tot woensdag in totaal honderd aanvragen binnengekomen. ‘Daar komt nog dagelijks een aantal aanvragen bij’, aldus een woordvoerder van de gemeente Apeldoorn woensdag.
Alle aanvragers zeggen de uitkering nodig te hebben wegens de MKZ-crisis. Het gaat niet alleen om boeren, maar ook aanverwante ondernemers, zoals loonbedrijven, maneges en handelaren. De gemeenten nemen de aanvraag voor de uitkering extra snel in behandeling. ‘Streven is om de aanvrager binnen veertien dagen te berichten over het besluit. Later volgt uitgebreider onderzoek’, aldus de Apeldoornse woordvoerder. De getroffen ondernemers vallen onder het Bijstandsbesluit Zelfstandigen.

Reageer op dit artikel