nieuws

In 5 stappen minder werkdruk in horeca

Horeca

Een ‘5-stappenplan’ moet de werkdruk in de horeca verminderen. Dat is het gevolg van de uitkomsten van een TNO-onderzoek. Uit dat onderzoek blijkt dat ruim één op de drie horecawerknemers wel eens last heeft van te hoge werkdruk.

Het ‘5-stappenplan’ laat zien hoe een horecaondernemer ongezond hoge werkdruk praktisch kan aanpakken. Daarnaast geeft het stappenplan een overzicht van maatregelen die ondernemers concreet kunnen toepassen.

Het ‘5-stappenplan’ sluit aan op de oorzaken voor werkdruk, die met de Quick Scan Werkduk Horeca boven water kunnen worden gekregen. Deze Quick Scan, die in juni 2000 werd geïntroduceerd, is een elektronische vragenlijst voor medewerkers van een horecaonderneming. Die kunnen de vragen per computer beantwoorden. De Scan geeft vervolgens aan welke aspecten van de organisatie werkdruk veroorzaken. De Quick Scan is te verkrijgen bij het bedrijfschap Horeca en Catering (079-3680707).

Reageer op dit artikel