nieuws

In de weer met suiker

Horeca

Suiker is een product dat te verwerken is in desserts, maar koks kunnen er ook andere dingen mee doen.

Zoals suikertrekken en –blazen. Dit zijn ambachtelijke werkzaamheden. Om specifieke kennis hierover op te doen, organiseert het Deltion College in Zwolle vanaf september de basiscursus suikerwerktechnieken. Dit gebeurt in samenwerking met Het Suiker Atelier/Fabilo Nederland in Dieren. Tijdens de scholing leren de deelnemers suiker trekken, gieten en blazen. De afgelopen weken was er op de school in Zwolle een try-out met acht cursisten uit de bakkersbranche. Volgens Bert Rodenburg, teamleider afdeling bakkerij van Deltion College, kunnen koks suikerwerktechnieken gebruiken om zich te onderscheiden. Bijvoorbeeld door showstukken van suiker te maken ter opsiering van buffetten. De horeca kan kennismaken met het ambacht op 8 mei tijdens een demonstratie bij de school in Zwolle.

Reageer op dit artikel