nieuws

Internetcafé in hoofdstad Somalië

Horeca

In Mogadishu, de hoofdstad van Somalië, is voor het eerst een internetcafé geopend. Het land was al sinds vorige zomer ‘online’, maar zeer weinig Somaliërs hebben zelf een computer.

Volgens Mohammed Mahmud van Somali Technologies, het bedrijf dat het café opende, hadden ze toen het land online ging zich niet gerealiseerd hoe weinig Somaliërs er eigenlijk een computer hadden.
Het café ligt vlakbij de Bakaara-markt, de drukste markt van Mogadishu. Het bedrijf wil binnenkort meer internetcafés openen elders in de stad. Het café biedt ook de mogelijkheid om e-mail te laten sturen. Voor analfabeten is er iemand aanwezig om het bericht te schrijven en te versturen. Internetten in het café kost drie Amerikaanse dollars per uur. Het schrijven van een e-mail kost één dollar, exclusief de fooi voor de schrijver.

Somalië is nog steeds verscheurd door een al tien jaar geregeld oplaaiende oorlog tussen plaatselijke clans. Sinds afgelopen zomer is er een overgangsregering, maar deze wordt door veel bendeleiders niet gerespecteerd. In Somaliland, een zelf uitgeroepen republiek in het noorden van Somalië, zijn al een jaar internetcafés.

Reageer op dit artikel