nieuws

Justitie zwijgzaam over lot Corrie van der Valk

Horeca

Justitie in Arnhem wil nog niets kwijt over het lot van de 58-jarige Corrie van der Valk-Kock uit Nederasselt. Donderdag is haar 60-jarige echtgenoot Nico van der Valk aangehouden op verdenking van moord dan wel doodslag.

Persofficier van justitie mr. M. Fröberg zei zondagmiddag dat de zaak voor Justitie ‘nog erg pril’ is. Maandag of dinsdag is er volgens haar hopelijk meer te zeggen over wat er is gebeurd op 7 januari, de dag dat de Nederasseltse voor het laatst levend is gezien. Het is niet bekend of het stoffelijk overschot van de vrouw al is gevonden.
Het was al enige tijd bekend dat de donderdag aangehouden echtgenoot de laatste was die Corrie van der Valk gesproken had. Het echtpaar, dat van tafel en bed gescheiden was, had zes kinderen. Omdat de Nederasseltse wel vaker zonder bericht een poosje met vakantie ging, schakelde de familie pas eind januari de politie in. Die ging met een rechercheteam van 25 mensen op zoek.

Onvindbaar
Al snel bleek dat alle persoonlijke spullen van de vrouw nog in haar huis aanwezig waren. De politie kamde de omgeving van de woning diverse malen uit en sprak met honderden mensen. Ook internationaal is uitvoerig gezocht naar de vrouw, die echter onvindbaar bleef.
Vorige week maandag zei een woordvoerder van het politieteam dat rechercheurs nog eens het hele dossier zouden doorzoeken op mogelijk gemiste aanwijzingen. Of die inspanning tot de aanhouding van Nico van der Valk heeft geleid, wil officier van justitie Fröberg niet zeggen. Ook geruchten als zou druk te zwaar zijn geworden voor de echtgenoot, wil zij niet bevestigen.
Nico van der Valk is een achterneef van Gerrit van der Valk, grondlegger van de bekende horecaketen. De echtgenoot werkte in Motel Nuland, bakermat van de keten. Hij is volgens Fröberg vooralsnog de enige verdachte in de zaak.

Reageer op dit artikel