nieuws

Lentewijn uit Galicië

Horeca

Rond de rivier Sil en enkele stuwmeren maakt men daar een witte wijn op basis van een bijzondere druivensoort, de godello. Die groeit vrijwel alleen daar en werd pas in de jaren ’80 ontdekt als bron voor kwaliteitswijn.De in 1986 gestichte Bodegas Godeval beschikt over zeventien hectare godello en weet daarvan een kostelijke, lenteachtige wijn […]

Rond de rivier Sil en enkele stuwmeren maakt men daar een witte wijn op basis van een bijzondere druivensoort, de godello. Die groeit vrijwel alleen daar en werd pas in de jaren ’80 ontdekt als bron voor kwaliteitswijn.
De in 1986 gestichte Bodegas Godeval beschikt over zeventien hectare godello en weet daarvan een kostelijke, lenteachtige wijn te vervaardigen – waarbij een gerestaureerd klooster als gistingskelder dient. Deze Vi–a Godeval, jaargang 1999, bezit een pittige, bijna peperige frisheid en sappig citrusfruit. Wees er snel bij, want wat er naar Nederland komt raakt meestal snel uitverkocht (ƒ 13,10).
Okhuysen, tel. (023) 531 22 40, fax (023) 532 48 15.

Reageer op dit artikel