nieuws

McDonald’s succesvol in Duitsland

Horeca

Duitsers hebben in het jaar 2000 meer dan vijf miljard Duitse Mark besteed in Mc Donald-vestigingen in het eigen land. Dat is een gemiddelde van 60 D-Mark per hoofd van de bevolking.

De fastfoodketen heeft over het afgelopen jaar in Duitsland maar liefst 699 miljoen gasten getrokken. De netto omzet steeg daardoor met 5,7 procent, dat heeft de fastfoodketen in maart bekend gemaakt.
Het afgelopen jaar opende McDonald’s 91 nieuwe vestigingen bij onze oosterburen. Dat zijn er tien meer dan in het jaar 1999. Daarmee kwam het totaal op 1091 restaurants. Ongeveer 265 miljoen D-mark investeerde de hamburgergigant in nieuwe en het behoud van bestaande vestigingen. De franchiseondernemers deden daar nog eens 100 miljoen mark bij. Er zijn intussen 55.000 mensen in dienst bij Mc Donald’s Duitsland. Drieduizend banen staan dit jaar nog op stapel bij de fastfoodketen.

De goede Duitse cijfers staan in contrast met de winstwaarschuwing die de hoofdvestiging in Amerika heeft afgegeven. Mc Donald’s heeft bekend gemaakt dat winst in het eerste kwartaal van 2001 en het hele jaar beneden de verwachtingen zal blijven. Dit is met name te wijten aan de bse-crisis in Europa, waar een derde van de winst wordt behaald.

Reageer op dit artikel